Over Praktijk Vind Jezelf » Jezelf Vinden

Jezelf Vinden

Voorkomen is beter dan genezen. We moeten gaan zorgen voor de juiste basishouding. Dan is later geen therapie nodig. Onze blauwdruk voor de rest van ons leven vormt zich in onze jeugd. En alles ten spijt, opvoeding faalt. Maar ook al daarvoor. Het is een vicieuze cirkel, die doorbroken moet gaan worden. Als kind je niet gezien en gehoord voelend, je leven in het teken staat van goed je best moeten doen en presteren. Pluk jij later hele zure vruchten. Je hebt niet geleerd jezelf op de juiste manier belangrijk te mogen vinden. Waardoor je of onder de tafel wegduikt en alles maar toelaat. Of op de tafel staat en denkt dat je alles en iedereen onderuit kunt schoffelen. Beiden worstelen met hetzelfde. Zoeken aandacht op hun eigen manier. Want de juiste aandacht hebben ze helaas niet gekregen. En zonder de juiste aandacht kun je als volwassen persoon je eigen leven niet de juiste invulling geven.

Kinderen hebben de toekomst, geef ze die dan ook! 

Kinderen hebben de toekomst, ja toch. Geef ze dan de juiste tools mee in hun eerste jaren van hun leven. Dat betekent van jou ook een gedegen keuze voor je partner. En voor elkaar. Doordrongen zijn welke belangrijke taak jullie op je gaan nemen. Als we daar mee beginnen en dan de kinderen de juiste dingen aanreiken, voorkomen we voor veel mensen later een hoop leed. Jezelf vinden, zul je jezelf voor moeten zijn. Als je als kind niet dit wiel mag uitvinden, waar sta je dan op volwassen leeftijd? In de kinderschoenen. Onwetend van wat jij belangrijk vindt, wie je bent en hoe je een volwassen leven op een juiste manier kunt invullen.

Niet op de tafel of er onder, maar aan tafel

De een duikt weg, die zit zijn leven lang onder de tafel. Durft niet, bang iets te zeggen. De ander staat op de tafel, heeft een grote mond. Diegenen die het hardste schreeuwen krijgen daarmee aandacht, alleen niet de juiste. Diegenen die wegduiken hopen op aandacht, maar worden niet gezien. Opvoeding moet zo worden gebracht dat je er voor zorgt dat elke kind aan de tafel zit. Als ouder is het je plicht daarvoor te zorgen. Hoe je dat doet? Ja, dat had jij van je ouders moeten leren. Anders kun je het ook niet je kinderen leren. Jij weet zelf als beste of jij, nu je volwassen bent op of onder de tafel zit. Of aan de tafel. Alhoewel velen zich hier niet eens van bewust zijn. Hoe jij er voor zorgt dat je aan de tafel zit? Vind jezelf! Hoe je er voor gaat zorgen dat je samen met je partner aan de tafel zit? Vind eerst jezelf, dan vind je elkaar vanzelf. Dan gaat het opvoeden ook als vanzelf. En zeg je nu, ik kan daar wel een steuntje bij in de rug gebruiken. Mooi zo, dan ben jij er inmiddels achter dat er iets moet veranderen. Dat is de eerste stap. Plan dan een een gesprek rond de tafel in met je gezin.

Wat is nu echt belangrijk in het leven?

Het is de mens zelf die de puinhopen veroorzaakt. Zolang we het verdienmodel als allerbelangrijkste blijven zien, komen we niet verder. Drastische veranderingen zijn nodig. In de zin van, zet de mens centraal en niet het geld. Daar begint de verandering. Er worden ons mooie dingen op de mouw gespeld. We geloven er heilig in, net zolang totdat we er achter komen, dat we zijn voorgelogen. Inmiddels zijn we dan zo'n 40 jaar van ons leven kwijt. Om erachter te komen dat het hebben van een relatie, een huis, geld op de bank, kinderen, ons echt niet gaat geven wat we nodig hebben. Maar dan is het leed reeds geschiet. Komt de een terecht in een burn out. De ander in de criminaliteit. Relaties massaal naar de knoppen. Er ontbreekt iets, maar wat! De zoektocht naar dat iets begint. Het is een zoektocht naar jezelf.

We zien nu reeds dat op jonge leeftijd kinderen over de schreef gaan. Niet bij machte zijn zichzelf te kunnen reguleren. Hun emoties hun de baas worden. Voor de liefde een moord plegen. Of het doodnormaal vinden met messen en wapens rond te lopen. Stoer zijn en anderen willen laten zien, ik hoor er bij. Ben je dan jezelf! Is dit normaal gedrag? Nee, en de reden is simpel. Onvoldoende de juiste aandacht gekregen. We falen met zijn allen aan alle kanten. Geen enkel kind bedenkt dit zelf. Als het aan zijn lot wordt overgelaten, gaat het wegen zoeken om aandacht te krijgen en ergens bij te willen horen. We gooien er een campagne van de overheid tegenaan. Waarmee we denken het op te lossen. Het wordt op deze manier niet opgelost. Het wordt erger gemaakt dan het al is.

Therapie anno 2020

Eigenlijk moet therapie een onderdeel van jouw leven worden. Als een soort van APK keuring, net zoals voor je auto. Dan weet je dat je verzekerd bent van wederom een goed jaar. Je hebt losgelaten wat niet meer bij je hoort en past. Je hebt de batterij weer opgeladen en je weet precies hoe je jouw leven op de juiste manier invulling gaat geven. Dat is therapie anno 2020. Zullen we aan de slag gaan en samen een koffie of thee coachingsgesprek inplannen! Ik betaal de koffie en de thee. En ondertussen hebben we een no nonsense gesprek, waarvan ik weet dat jij er veel baat bij hebt.

Jezelf Vinden

Wat is er niet mooier dan jezelf zijn? Ik kan het weten, want de eerste 35 jaar van mijn leven was ik het niet! Dat heeft mij aan het denken gezet. Waar gaat het mis! Wat kan ik zelf anders doen. Hoe vind ik mijzelf en blijf ik mijzelf! Het roer omgegooid. Niet meer uit handen gegeven aan anderen. En daar ligt de sleutel om jezelf te zijn. Je eigen roer vasthouden, waardoor je je eigen koers vaart. Daar heb je een kompas voor nodig. 

Het vinden van je eigen kompas, dat is de zoektocht naar jezelf. Ik help je graag je eigen kompas heel snel te vinden. Dan ben jij Jezelf!

Ik heb deze zoektocht voor jou al doorlopen. De ellende, de pijn, het verdriet, het niet meer weten en begrijpen. Met al mijn expertise (Counselor en Therapeut) & ervaring help ik jou graag bij jouw zoektocht. En ja, therapie kost geld. Maar wat is er belangrijker? Jij of iets anders! 

De therapie die ik geef, neemt niet zoveel consulten in beslag. Wel zo lekker. Kost het je niet veel tijd en geld. Wil je weten wat ik kost? Je vindt mijn tarieven in de webshop. Kun je direct een afspraak inplannen en hebben wij binnen een dag een gesprek ingepland staan.

Als jij jezelf bent, lukken relaties. Ga je niet mee in de ander zijn energie. Bewaak je rust in chaos. Leef je vanuit een volwassen ik. Spreek je de juiste taal, die vanuit je hart. Kun je emoties reguleren. Sta je in een stand van gunnen. Allemaal handig om een leven te leiden waar jij al jaren naar op zoek bent. Durf jij een gesprek aan met mij! Of blijf je liever doormodderen. Jij maakt de keuze. En als je die keuze maakt en een gesprek met mij aangaat, zet je de eerste stap naar een fijn, gezond en gelukkig leven. Want je bent immers jezelf. Niemand kan daar mee omheen.

Koffie of thee therapie

Soms heb je behoefte aan feedback, aan een goed gesprek met iemand die onbevangen jouw situatie tegemoet kan treden. En dat kan heel goed onder het genot van een kop koffie of thee. Laten we het niet te beladen maken, voor alles is een oplossing. En als jij die zelf even niet meer ziet, dan is er koffie of thee therapie. Tijdens het gesprek kunnen van allerlei onderwerpen de revue passeren. Je jeugd, je relatie, je kinderen, over je familie. Jij bent in de lead en jij bepaalt. Ik ben er om naar je te luisteren en je weer balans mee te geven. En inzichten waardoor je de situatie meester wordt. Waar jij in je leven tegen aanloopt, of mee in de knoop zit, gaan  we samen naar kijken. Waarna ik je handvatten bied, waardoor jij zelf de oplossingen weer ziet. Want als jij zelf de oplossingen kunt zien, dat is de kracht van mijn therapie, ga jij zelf aan de slag ze op te lossen. Dan pak je verantwoordelijkheid. Dat geeft jou die positieve boost die je nou net nodig hebt. Om jezelf te zien gaan staan, dat je alles aankunt. En zodra jij jezelf ziet staan, dan vind je jezelf.

Kwetsbaar, maar niet breekbaar

Er is maar één manier om een fijn, gezond en gelukkig leven te leiden. Jezelf zijn. Dat betekent niet willen zijn, zoals een ander is. Geen masker op. En dat kun je alleen als je kwetsbaar bent, maar niet breekbaar. Kwetsbaar daarmee laat jij jezelf zien aan jezelf en aan anderen. Wel zo fijn, want anderen voelen dat en zien de ware jij. Je hebt niets te verbergen, je bent op en eerlijk. Maar ja, dat is in het verleden al zo vaak afgestraft. Je kwetsbaarheid tonen, liever niet. En toch, als jij er voor zorgt dat jouw kwetsbaarheid door een ander niet gebroken kan worden. Dan voel je je opperbest. Jij bepaalt immers de regels van jouw leven. Je houdt je eigen stuur vast. Je kompas is je gevoel. Niemand die jou meer gek kan maken. Je kwetsbaarheid daarmee laat jij jezelf zien. Daarmee stel je je meelevend en inlevend op. Maar je maakt van een ander zijn probleem, niet jouw probleem.

Behoefte aan een gesprek? Schroom niet, coaches, counselors en therapeuten staan je graag te woord met datgene waar jij mee zit.

Reken het consult af. Daarna plannen we samen met gesprek in. Op jouw tijd, wanneer het jou uitkomt.

Behoefte aan een gesprek? Schroom niet, coaches, counselors en therapeuten staan je graag te woord met datgene waar jij mee zit.

Reken het consult af. Daarna plannen we samen met gesprek in. Op jouw tijd, wanneer het jou uitkomt.

Behoefte aan een gesprek? Schroom niet, coaches, counselors en therapeuten staan je graag te woord met datgene waar jij mee zit.

Reken het consult af. Daarna plannen we samen met gesprek in. Op jouw tijd, wanneer het jou uitkomt.

Waar zit je mee, kom laten we er over gaan praten. De knopen ontwarren en jou weer balans geven. Laat ik jou in je eigen spiegel kijken. Weet jij zelf de oplossingen. Plan een vrijblijvend koffie of thee gesprek in en je zult zien. je kunt na een gesprek verder met je eigen leven. 55,- excl. reiskosten.