Wees Jezelf » Jezelf Ontdekken

Je kunt pas echt leven als je jezelf gevonden hebt!

Over Praktijk Vind Jezelf

Praktijk Vind Jezelf is een initiatief van Yvonne Witteveen. Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze horen een team te zijn, dan functioneren ze het beste. En jij dus ook! Hiervoor heb je een kompas nodig. Maar wat als je geen idee hebt dat je een kompas hebt en waar je het moet vinden. Laat staan hoe je het zou moeten gebruiken? Praktijk Vind Jezelf begeleid je jouw kompas te vinden en zo een leven te leiden waarin zingeving, welbevinden hoog in het vaandel staat. Waarin jij de balans bewaakt in lichaam en geest.

Wat heeft jouw lijf je te vertellen?

Wat wil jij nou eigenlijk zelf in en met het leven? Een hoofd vol stress, hollen en vliegen. Geen tijd hebben, terwijl je eigenlijk de tijd hebt, maar die niet neemt. Waardoor elke dag frustraties zich opstapelen en je eigenlijk nergens aan toe komt. En dus de gehele dag iets moet en vol zit met verplichte nummers? Is lichaam en geest dan met elkaar op de juiste manier verbonden? Hoe kun je leven als je jezelf niet door en door kent! Hoe weet je dan wat voor je zelf belangrijk is. Waar je grenzen liggen. Wat jij nodig hebt! 

Alles wat jij nodig hebt, vertelt je lijf je. Maar als je dat niet weet, omdat niemand je het heeft geleerd, ga je doen wat een ander doet, met cruciale gezondheid. Je geest neemt je over, en je gaat lichamelijke klachten krijgen. Slecht slapen, hoofdpijn, chronisch vermoeid raken. Als deze kwalen in je leven spelen, betekent dat maar één ding. Je hebt jezelf nog niet gevonden. En daar wordt het wel tijd voor. Want al de lichamelijke kwalen ontstaan door overbelasting in de geest. Zorgen er voor dat je lichamelijk niet meer kunt functioneren. Je lijf vertelt je met al deze kwalen heel precies dat je niet goed bezig bent. Ga je door, zonder te luisteren, raak je compleet opgebrand.

Al die opgebrande mensen, die rondlopen met chronische vermoeidheid, een burn out, overspannenheid, depressieve gevoelens ervaren, die hebben zichzelf nog niet gevonden. Je negeert je zelf compleet. Leren luisteren naar je lijf is één van de oplossingen en ik help je daar graag bij. Dan ga je jezelf vinden en zijn. 

Je kompas gaan volgen

Opgebrand, chronisch vermoeid, ik zie jullie dagelijks strompelend binnen komen. Zelf de oplossing niet weten. En die is er wel! Je kompas ben je vergeten. Logisch, niemand die je heeft verteld dat je er een bezit. Nu volgt de weg van vallen en opstaan. Maar ik weet, dat als jij bij mij komt. Ik je van je vermoeidheid afhelp, je burn out. Je overspannenheid en chronische vermoeidheid. Samen gaan wij aan de slag. Geen ellenlang traject. Daar is niemand bij gebaat. 

Wat trek jij aan van anderen?

Om te begrijpen waar je met jezelf de mist ingaat, is het volgende een mooie metafoor. We zeggen vaak, trek je er toch niets van aan. Maar dat doe je wel en het beheerst je leven. Beeld je even in dat je de kleding aantrekt van iemand anders. Het is te klein, te groot, of je smaak niet. Het gevolg is dat jij je niet prettig voelt. En zo werkt het ook met je leven. Het leven gaat en draait om jou. Zolang je iets aantrekt van anderen, leid je je eigen leven niet. Zolang je zelf geen eigen mening vormt, de dingen doet waar jij zelf achter staat, leef je je eigen leven niet. Eerst jezelf vinden, dan trek je vanaf dat moment aan wat bij jou hoort en past. Nooit meer overspannen, of opgebrand. Balans er voor in de plaats. Je luistert naar je kompas. Zo voorkom je heel veel stress en slapeloze nachten. Piekeren stop je mee. Je begrijpt wat loslaten is. Daar pas je allemaal voor. Want het past je niet meer. En zo vind jij steeds meer jezelf. Word je jezelf en blijf je jezelf.

We mogen weerWe mogen weer
StudieboekenStudieboeken
ComputerComputer